31

Oud-campagnemanager Trump werkt mee aan Rusland-onderzoek

Paul Manafort, Donald Trumps voormalige campagneleider, zal alle medewerking verlenen aan het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van speciaal aanklager Robert Mueller. Dat meldt persbureau Reuters.

De medewerking is onderdeel van een deal die Manafort sloot met de aanklager. De oud-campagneleider bekende ook schuld aan samenzwering tegen de Verenigde Staten en obstructie van de gtuigen. Daar tegenover staat nu dat de 69-jarige Manafort geen gevangenisstraf hoeft uit te zitten voor witwassen en fraude, zaken waar hij vorige maand al voor werd veroordeeld en waardoor hij mogelijk de rest van zijn leven achter tralies zou belanden. Of en hoe lang Manafort nu wel de gevangenis in moet, zal nog moeten blijken. Hij zit sinds juni vast, nadat hij had geprobeerd getuigen te beïnvloeden.

Manafort ontving als consultant miljoenen dollars van pro-Russische politici in Ukraïne. Kort daarop ging Manafort aan de slag als campagnemanager van Donald Trump in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelf heeft Manafort altijd volgehouden dat het geld grotendeels werd gebruikt om onkosten te vergoeden. Zowel de Russische regering als Trump en zijn campagneteam houden vol dat er nooit sprake is geweest van enige inmenging of samenwerking.

Beeld: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (31)