17

Oud-eigenaar azc-complex in Rhenen fysiek bedreigd

In Rhenen wordt er gesproken over het opnemen van 200 vluchtelingen. De ondernemer die eigenaar was van het pand – dat mogelijk tot een asielzoekerscentrum gemaakt zal worden – is telefonisch en fysiek bedreigd. Hij laat aan de Gelderlander weten erg geschrokken te zijn van de gebeurtenissen.

De projectontwikkelaar had het terrein verkocht en doorverkocht. Verder heeft hij niets met de komst van het azc te maken. Toch kreeg hij op zijn kantoor bezoek van een azc-protesteerder.

Iemand kwam hier binnen en vertelde mij met wijzende vinger dat hij mij er verantwoordelijk voor houdt als er iets fout gaat in de noodopvang.

Daarnaast zijn er posters met dreigende teksten bij het complex opgehangen. En ook op de school van de kinderen van de ondernemer bedreigingen geuit. De man laat weten te overwegen aangifte doen en dat hij bovendien zelf niet eens ‘voor het centrum’  is.

De gemeente maakte deze week bekend dat er mogelijk een azc met 200 vluchtelingen zou komen. Op de Facbeookpagina werd er direct negatief gereageerd. De vereniging Dorpsbelang Elst hoopt desalniettemin dat het geringe aantal van 200 asielzoekers niet voor veel bezwaren zal zorgen.

cc foto: Thomas Hawk 

Geef een reactie

Laatste reacties (17)