Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-PvdA-ministers pleiten voor val kabinet

  •  
02-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
232 keer bekeken
  •  
robot_300_01.jpg
'Leg de grote keuzes van nu voor aan de kiezer'
Oud PvdA-ministers Jan Pronk en Bram Stemerdink adviseren hun partij het huidige kabinet te laten vallen.
Dat zeggen zij in De Pers. Op die manier kunnen de grote keuzes van nu worden voorgelegd aan de kiezer. Het zou beiden ook niet verbazen als het kabinet valt. Het enige CDA-PvdA-kabinet dat ooit zonder problemen de rit uitzat was het kabinet Lubbers III, waarin Wim Kok minister van Financiën was.
Als de PvdA het kabinet zou laten vallen dan kan dat het beste op een sociaal-economisch onderwerp, zoals de bekostiging van de gezondheidszorg of de hypotheekrenteaftrek, aldus de oud-bewindslieden. Dat geeft de partij het beste uitgangspunt voor de verkiezingsstrijd. Jan Pronk:
 Daarmee krijg je een gevecht tussen de traditionele partijen. Op dat gebied kun je inhoudelijk niet al te veel oppositie verwachten van de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders én je hebt een sterk verhaal tegenover de SP.
De opmerkingen van partijleider Wouter Bos in zijn Den Uyl-lezing van vorige week zijn voor beiden een aanwijzing dat de privatisering van de gezondheidszorg heel wel die rol kan gaan spelen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.