13

Oud-voorzitter VVD Hoogeveen veroordeeld wegens verduistering

De oud-voorzitter van de VVD in Hoogeveen is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. De vrouw maakte in haar functie als voorzitter van een ondernemersvereniging grif gebruik van de bankpas van de vereniging om privé-uitgaven te doen. Hoewel VVD-lijsttrekker Mark Strolenberg zegt niet van de diefstal te hebben geweten en dat de vrouw geen VVD-lid meer is, staat ze wél op de kieslijst voor de VVD in Hoogeveen.

De diefstal kwam aan het licht toen de vrouw na een conflict opstapte bij de ondernemersvereniging en haar contributie terugeiste. Dat wekte argwaan bij de nieuwe voorzitter die daarop de boekhouding uitploos. Daaruit kwamen onverklaarbare pintransacties en overboekingen naar haar eigen rekening of die van haar partner naar boven. De vrouw zei dat ze de pas weleens gebruikte als ze haar eigen bankpas niet bij zich had, of dat ze de pasjes weleens per ongeluk verwisselde, maar dat ze altijd alles had terugbetaald. Die terugbetalingen waren echter nergens te vinden. In totaal gaat het om een bedrag van 4245 euro. Naast de taakstraf moet de vrouw ook het volledige bedrag terugbetalen.

Lijsttrekker Strolenberg laat aan Dagblad van het Noorden weten dat de vrouw al sinds augustus 2017 weg is bij de partij. Bijzonder, want de VVD-kandidatenlijst voor Hoogeveen werd pas op 28 november van vorig jaar gepresenteerd. Strolenberg kondigde na bekendmaking van de lijst aan trots te zijn op de kandidaten. Tot september 2017 stond de vrouw ook nog op de website van de partij vermeld als voorzitter van de plaatselijke VVD.

Bron: DvhN / cc-foto: Ken Hawkins

Geef een reactie

Laatste reacties (13)