67

Ouderorganisatie zegt vertrouwen in Jeffrey Arenz op

Brede twijfels over waarheidsgehalte pestverhaal Jeffrey en functioneren van zijn stichting Skizzle ... Jeffrey: Doel blijft kinderen helpen

Er zijn grote twijfels gerezen over Jeffrey Arenz, zijn pestverhaal en zijn stichting Skizzl. Zo weerspreekt de directrice van zijn oude school zijn bewering dat de school niets aan het pesten deed. Skizzle zou vooral draaien om Jeffrey en niet om gepeste kinderen. Een ouderorganisatie trekt de handen af van Jeffrey omdat alle verhalen bij elkaar het vertrouwen in de jongen teniet hebben gedaan.

Jeffrey Arenz wist met zijn pestverhaal veel mensen te raken en veel aandacht te genereren. Hij mocht aanschuiven bij Pauw en Witteman en zijn brief aan de premier werd door Rutte zelf beantwoord.

School deed wel wat
Nu is er gerede twijfel gerezen over zijn verhalen. Zo zegt de oud-directrice van zijn oude middelbare school in Didam dat zijn verhaal ‘in strijd met de werkelijkheid’ is.  Arenz zou haar nooit hebben benaderd toen hij op de school gepest werd en hij zou nooit in elkaar geslagen zijn voor de klas, zoals hij in zijn brief en bij Pauw en Witteman beweert. Omroep Gelderland citeert de oud-directrice: 

We namen erg veel maatregelen: er was een zorgcoördinator, de mentoren waren ook buiten schooltijd telefonisch bereikbaar. De mentor van Jeffrey is met een collega bij Jeffrey thuis geweest en sprak daar met hem over pesten. Het pesten is zelfs in Jeffrey zijn klas besproken en de mentor had veel contact met Jeffrey. Het Symbion is juist een school voor kwetsbare jongeren.

Gevraagd of Jeffrey liegt zegt ze: “Het kan zo zijn dat hij het zo ervaren heeft. Het is een gekwetste jongen, die zich erg ongelukkig voelde.”

Jeffrey reageerde hierop via Twitter:

Nu is voor mij de bom gebarsten, mijn oude school waar ik werd gepest doet net of er niets is gebeurd. Hoe enorm ver kan een school gaan!

Later Twitterde hij:

Ik heb net een gesprek gevoerd met de oud-directrice van de school waar ik gepest werd. Hiermee sluit ik een vervelend hoofdstuk af.

Skizzle
Ook bij het functioneren van de stichting Skizzle, opgericht om gepeste kinderen te helpen, worden grote vraagtekens geplaatst. Op het weblog Skizzle-TheTruth, dat terugloopt tot begin september, worden negatieve ervaringen gedeeld, hoewel grotendeels anoniem.

Zo zou de organisatie slecht zijn, zou Jeffrey al het ‘hulp verlenen’ zelf doen en geeft hij daarbij schadelijke adviezen aan kwetsbare jongeren. Prijsvragen op de website van de stichting en audities voor een film zouden niet eerlijk verlopen. Bovendien zou Jeffrey zeer slecht op kritiek reageren en zelfs dreigementen hebben geuit tegen critici. Een van de grootste kritieken is dat het allemaal om Jeffrey zou draaien en niet om gepeste kinderen.

Verontruste ouders
Voor het Platform voor Verontruste Ouders is het reden om het vertrouwen in Jeffrey op te zeggen. Een woordvoerder van de ouders schrijft: 

Ik geloof onmiddellijk dat deze jongen een pestverleden heeft. Maar ik geloof ook dat hij hulp nodig heeft. Mijn vertrouwen is stuk ik heb jullie nota bene naar Skizzle verwezen. (..)

Je kunt natuurlijk niet een school vals beschuldigen. Aan de andere kant kan een school wel denken dat ze het pesten onder controle heeft maar kan dat in de praktijk anders beleefd worden. Kinderen moeten bij een vertrouwenspersoon terecht kunnen die onafhankelijk, neutraal is. (..)

Ik ben er ook blind vanuit gegaan dat Skizzle een mooie organisatie is die kinderen helpt. Maar ook dat blijkt schijn, zo heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen naast de bovengenoemde site. (..) 

Het is duidelijk dat de jongen veel aandacht wil en de stichting niet aankan. (..) Waarom moeten mensen überhaupt prijzen winnen vraag ik me zo af. Er moet onderzoek naar deze stichting plaatsvinden.

Wat ik ronduit eng vind is dat Jeffrey geen kritisch geluid kan verdragen. Via social media is het schelden troef op mensen die het niet met hem eens zijn. (..)

De bronnen die ik heb willen ook allemaal anoniem blijven. Een andere antipest organisatie is gedreigd met juridische stappen omdat het eigen verhaal wat ze schreven op hun site aangezien werd voor materiaal van Skizzle. Mensen die vragen stellen worden geadviseerd dit niet in de openbaarheid te doen. Dit soort berichten zijn allemaal na te lezen op Twitter en Facebook.

Jeffrey
Gevraagd om een reactie zegt Jeffrey tegenover JOOP dat zijn belangrijkste doel blijft om kinderen te helpen en dat dit nu los staat van zijn eigen pestverhaal.

Waar de negatieve verhalen vandaan komen zegt hij niet te weten. “Er zijn ook nog steeds veel mensen positief. De mensen die negatief zijn, die roepen maar wat. Als er iets is, moeten ze naar me toe komen. Dan kunnen we het oplossen.”

In een officiële reactie op zijn website probeert Jeffrey enkele van de beschuldigingen aan zijn adres te pareren:

”Meester Paul” die ik betichtte van pestgedrag

Paul is een fictieve naam voor een docent. Ik heb van te voren gekozen de naam van de school en de docent niet vrij te geven. En ik betreur het dat deze alsnog met naam en naamplaats in diverse blogs zijn genoemd.
(..)
Een stichting die kinderen helpt die gepest worden of werden. Onze stichting telt meer dan zeven vrijwilligers die elke dag weer klaar staan voor de kinderen die gepest worden. Ze beantwoorden hun vragen en daarnaast zullen ze een speciale methode gebruiken om de kinderen te helpen. Het einddoel van de stichting is dan ook dat de kinderen zelfverzekerder zijn en beter in hun vel gaan zitten.

Omroep Gelderland: Pestervaring Didam ‘in strijd met werkelijkheid’

Platform Verontruste Ouders

Skizzle-theTruth

Geef een reactie

Laatste reacties (67)