Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ouders Rishi doen aangifte van moord

  •  
25-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-Rishi_300.jpg
Advocaat: Als het ging om een valse melding van dreigen met een vuurwapen, is dat strafbaar
De ouders van Rishi, de jongen die eind november door een agent werd doodgeschoten op station Den Haag Holland Spoor, hebben aangifte gedaan van moord. Advocaat van de familie Michel van Stratum bevestigde maandag dat er bij het Openbaar Ministerie een aangifte ligt van moord, dan wel doodslag of dood door schuld.
Van Stratum wil met name onderzoeken hoe het zit met de melding van bedreiging. Agenten zouden gemeld hebben dat Rishi met een vuurwapen op het station zou rondlopen en een man zou hebben bedreigd. Later bleek dat de jongen helemaal geen vuurwapen bij zich had. De advocaat heeft aangifte gedaan van het doen van een valse melding.
Ook heeft de advocaat van de ouders van Rishi aangifte gedaan van het lekken van informatie. Er staan volgens hem verhalen in de media over de jongen die niet kloppen. Hoewel de onjuiste berichtgeving die aan de orde is geweest niet via het Openbaar Ministerie naar buiten is gekomen, verstuurt het OM donderdag alsnog een persbericht ‘om een paar dingen recht te zetten’.
Momenteel loopt er vanuit de Rijksrecherche een onderzoek naar de zaak, een gebruikelijke procedure wanneer een agent geschoten heeft. Zij zijn nu bezig ‘tot in detail’ in kaart te brengen wat er precies is gebeurd op de bewuste zaterdagochtend op 24 november; vanaf de melding van een man die door Rishi bedreigd zou zijn tot aan het schieten van de agent. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt ook hoeveel afstand er zat tussen Rishi en de agent die schoot.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.