Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Overheid moet geweld tegen moskeeën aanpakken'

  •  
16-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
mx1b.jpg
Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders roept op tot actie
Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) wil zo spoedig mogelijk overleg met de nieuwe minister van Veiligheid over aanvallen op moskeeën.
Met de beschieting van een islamitisch gebedshuis in Dordrecht afgelopen week is de maat vol. Het gaat niet om een incident. Er is de afgelopen jaren een hele reeks van brandstichtingen en bekladdingen geweest. Zo kan het niet verder. Als er geweld is tegen joodse instellingen of homo’s, dan leidt dat terecht tot grote beroering. Maar als het om moskeeën gaat of meisjes met hoofddoekjes dan is er maatschappelijk haast geen aandacht. Ik heb nog nauwelijks een politicus gehoord die daarover aan de bel trekt.
Update maandag 18 oktober PvdA-Kamerlid Khadija Arib wil een spoeddebat met Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie). Ze wil weten wat de minister gaat doen om vernielingen, brandstichting en bekladding van moskeeën tegen te gaan. Dat meldt De Pers. Volgens Arib blijft het probleem onzichtbaar omdat veel moslims niet snel aangifte doen. Daardoor wordt niet hard genoeg optreden, vindt Arib. De Pers: PvdA wil spoeddebat geweld tegen moskeeën 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.