Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Overheid verantwoordelijk voor 10 duizend asbestdoden'

  •  
16-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Asbest_WielandvanDijk_300
Staat was laks met asbest. Letselschade-advocaat en SP-Senator Bob Ruers wil onderzoeken of overheid ook juridisch aansprakelijk kan worden gesteld
De Nederlandse overheid is nalatig geweest bij het beschermen van burgers tegen de gezondheidsrisico’s van asbest, schrijft Trouw vrijdag. Daardoor zullen de komende jaren nog eens 10.000 mensen onnodig overlijden aan asbestkanker. Dat stelt letselschade-advocaat Bob Ruers in een proefschrift waarop hij gisteren is gepromoveerd.
Ruers is expert op het gebied van asbest­zaken. Hij heeft meer dan duizend slachtoffers bijgestaan in rechtszaken tegen vroegere werkgevers.
Trouw schrijft dat er in Nederland al 10 duizend mensen aan door asbest veroorzaakte kanker zijn gestorven. De 10 duizend doden die nog komen gaan, rekent Ruers de overheid aan. Pas in 1993 kwam hier een verbod op het gebruik van alle soorten asbest,  25 jaar na de eerste serieuze signalen over de risico’s van asbest.
Ruers – tevens lid van de Eerste Kamer voor de SP – wil uitzoeken of de staat civiel- of strafrechtelijk aansprakelijk kan worden gesteld.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.