Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pagina's Britain First verwijderd door Facebook

  •  
14-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2802074441_8e266eee45_o

© CC-foto: Jeremy Keith

De pagina’s van de extreem-rechtse partij Britain First en hun leiders Paul Golding en Jayda Fransen zijn door Facebook verwijderd. In een verklaring  laat het bedrijf weten dat de beheerders al meerdere malen waarschuwingen hebben ontvangen om niet verder te gaan met het plaatsen van content die tegen de regels van Facebook zijn. De pagina’s zijn verwijderd na een laatste schriftelijke waarschuwing.
Facebook benadrukt dat het achter de vrijheid van meningsuiting staat en op medium alle politieke kleuren hun mening mogen verkondigen. De content van Britain First bevatte niet slechts een politieke mening, maar ook berichten die volgens Facebook haat en vijandigheid naar minderheden opriepen. Dit is in strijd met de gedragsregels. Facebook benadrukt: “Mensen kunnen robuuste en controversiële meningen delen zonder anderen te denigreren op basis van wie ze zijn”. Facebook laat niet weten welke specifieke berichten de doorslag voor de verwijdering gaven.
In december 2016 kwam BuzzFeed nog met het bericht dat Facebook geld verdiende aan de anti-islam campagne van Britain First. Destijds reageerde Facebook dat de filmpjes, waarin onder andere een halal-slagerij werd binnengevallen, aan de richtlijnen van het medium voldeden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.