Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Palestijns meisje mag toch blijven', ondanks Merkels hardvochtigheid

  •  
18-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
merkel300_05.jpg
Angela Merkel bracht het meisje aan het huilen door uitleg en regels te geven in plaats van empathie te tonen
Het Palestijnse tienermeisje dat door de Duitse Bondskanselier Angela Merkel aan het huilen werd gebracht tijdens een televisiedebat, mag misschien toch blijven. Dat zegt althans de Duitse staatssecretaris voor Vluchtelingenzaken Aydan Ozoguz. “Niemand is geïnteresseerd om mensen die lang bij ons wonen weg te sturen”, aldus Ozoguz.
In plaats van zich empathisch op te stellen, wordt haar de les gelezen door Merkel. Regels zijn nu eenmaal regels, zegt Merkel, en er is nu eenmaal niet voor iedereen plaats in Duitsland. Het meisje barstte hierop in de tranen uit.
Maar, zo zegt de staatssecretaris nu, een goed geïntegreerd meisje, moet niet uitgezet worden. Ozoguz:
Elk geval is anders en moet onderzocht worden, maar vaak genoeg kunnen we een oplossing vinden. Ik ken de persoonlijke omstandigheden van dit meisje natuurlijk niet. Maar ze spreekt perfect Duits en woont hier duidelijk al lang […] Precies voor dit soort omstandigheden hebben we de wet aangepast om zo geïntegreerde jongeren hier een toekomst te bieden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.