Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Palestijnse burgers gedwongen op de vlucht

  •  
13-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
gazavlucht300.jpg
Israël beveelt inwoners Noord-Gaza te evacueren, zet grondtroepen in ...  Al 168 doden aan Palestijnse zijde
Israël heeft inwoners van Noord-Gaza gesommeerd om hun huizen te verlaten in aankondiging van een mogelijke inval van grondtroepen. Vannacht kwam het in hetzelfde gebied al tot vuurgevechten met Hamas bij een kortstondige inval van Israëlische marinetroepen. Israël bouwt nog steeds een troepenmacht op aan de grens met Gaza.
De VN-Veiligheidsraad kwam zaterdag unaniem tot een oproep aan zowel Israël als Hamas om mensenrechten te respecteren en het verkwisten van mensenlevens te beëindigen. Beide partijen hebben dit advies genegeerd.
De honderden raketten die Hamas deze week afvuurde op Israëlische doelen, werden grotendeeld onschadelijk gemaakt door het raketschild van Israël. Aan Israëlische zijde zijn dan ook nog geen doden te betreuren. Raketten van Hamas bereikten echter wel de Palestijnse Westbank, die niet beschermd wordt door het schild. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond. 
Aan Palestijnse zijde heeft het dodental inmiddels de 168 bereikt, waarvan de VN inschat dat een derde kinderen zijn. Israëlische luchtaanvallen vernietigden zaterdag onder andere de woning van een politiechef en raakte daarbij een moskee, die net leegliep na het avondgebed. Minstens 18 mensen kwamen om en 50 raakte gewond. Ook een instelling voor gehandicapten werd gebombarbeerd, waarbij twee gehandicapte vrouwen omkwamen en vier anderen gewond raakte.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.