Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pantserwagens tegen demonstranten Bahrein geleverd door België

  •  
15-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bahrein_300_01.jpg
Regering negeerde in 2007 protest Vlaamse socialisten
Een deel van de pantserwagens die Saudi Arabië gebruikt om zijn buurland Bahrein binnen te vallen is van Vlaamse makelij, meldt de VRT.
De vergunning om de pantserwagens aan Saoedi-Arabië te leveren werd in 2007 afgegeven door de rechtse minister Patricia Ceysens, ondanks verzet in het parlement. De Belgische wapenleverancier gebruikte daarbij een constructie waarbij de pantsers werden aangebracht in Groot-Brittannië. De eindbestemming werd tegen de gebruiken in weggelaten. De VRT schrijft: 
Wat deze vergunning bijzonder maakt, id dat de vergunning werd toegestaan voor uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk, zonder dat de eindgebruiker gemeld werd”, zegt Niels Ducquet van het Vlaams Vredeinstituut. “Normaal moet de laatst gekende gebruiker mee vermeld worden.” (…) Saudi-Arabië is een trouwe bondgenoot van het Westen. Desalniettemin zijn er ook Europese afspraken dat er niet mag worden uitgevoerd naar landen die een loopje nemen met de mensenrechten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.