6

Parijs maakt Seine-oevers autovrij

Ongestoord flaneren en fietsen langs de Seine? Vanaf 2014 is het mogelijk

De burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoë, beschouwt het als zijn persoonlijke missie: de oevers van de Seine zullen weer autovrij worden. In de toekomst zal langs de Seine alleen nog gewandeld of gefietst kunnen worden. Het startsignaal is inmiddels gegeven, in 2014 wordt begonnen met het schoonvegen van de oevers.

De voormalige premier, François Fillon, blokkeerde eerder het plan om de oevers autovrij te maken. Hij is inmiddels kandidaat om in 2014 zelf burgemeester van Parijs te worden. Of hij de maatregel dan zou willen terugdraaien is niet bekend, maar het schoonvegen zal dan al gestart zijn. Bovendien steunt de huidige premier, Jean-Marc Ayrault het plan van Delanoë wel.

Delanoë staat bekend als de burgemeester die Parijs probeert te vergroenen. Hij introduceerde eerder al de Paris Plages, de kunstmatige stranden aan de Seine en de Velib’. De immens populaire fietsverhuur.

De rivieroevers van de Seine zijn Unesco-werelderfgoed, maar worden sinds de jaren zestig bijna volledig ingenomen door het autoverkeer.

Trouw: Parijs maakt oevers van de Seine autovrij

cc-foto: Celeste

Geef een reactie

Laatste reacties (6)