Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Parijs maakt Seine-oevers autovrij

  •  
13-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
seine300.jpg
Ongestoord flaneren en fietsen langs de Seine? Vanaf 2014 is het mogelijk
De burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoë, beschouwt het als zijn persoonlijke missie: de oevers van de Seine zullen weer autovrij worden. In de toekomst zal langs de Seine alleen nog gewandeld of gefietst kunnen worden. Het startsignaal is inmiddels gegeven, in 2014 wordt begonnen met het schoonvegen van de oevers.
De voormalige premier, François Fillon, blokkeerde eerder het plan om de oevers autovrij te maken. Hij is inmiddels kandidaat om in 2014 zelf burgemeester van Parijs te worden. Of hij de maatregel dan zou willen terugdraaien is niet bekend, maar het schoonvegen zal dan al gestart zijn. Bovendien steunt de huidige premier, Jean-Marc Ayrault het plan van Delanoë wel.
Delanoë staat bekend als de burgemeester die Parijs probeert te vergroenen. Hij introduceerde eerder al de Paris Plages, de kunstmatige stranden aan de Seine en de Velib’. De immens populaire fietsverhuur.
De rivieroevers van de Seine zijn Unesco-werelderfgoed, maar worden sinds de jaren zestig bijna volledig ingenomen door het autoverkeer.
cc-foto: Celeste

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.