Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Partijbons PvdA boos over lage plek voorlopige kieslijst

  •  
11-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koole.jpg
Ruud Koole denkt dat hij afgerekend wordt op zijn kritische uitlatingen over de partijkoers
Voormalig partijvoorzitter Ruud Koole van de PvdA vindt dat hij onterecht een onverkiesbare twaalfde plaats op de voorlopige kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen heeft aangeboden gekregen. Dat zegt hij tegen de NOS. Volgens hem is de plek ‘niet respectvol’.
Formeel heb ik te horen gekregen dat het erom gaat dat ik in Zuid-Holland woon en dat er te veel kandidaten uit die provincie zijn. Maar dat is volstrekt ongeloofwaardig. De enige reden die ik kan verzinnen is dat ik soms kritiek heb op de koers van de partij. En dat is ook zo, ik vind dat de partij scherper moet zijn, zichtbaarder. Ik heb weleens gezegd dat de fractie de randen van het regeerakkoord wat vaker moet zoeken.
Koolen beweert dat Hans Spekman, huidig partijvoorzitter, hem wel eens heeft verweten dat hij hem voor de voeten loopt met zijn kritiek. Spekman zelf laat weten dat hij de teleurstelling van Koolen begrijpt maar dat de kieslijst een afspiegeling moet zijn van het land.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.