13

Pas op voor de goudvis!

Paar goudvissen uitgezet in meertje, nu bedreigen duizenden vissen het ecosysteem

Goudvissen hebben een meertje in een natuurpark in de Amerikaanse staat Colorado overgenomen en bedreigen het ecosysteem. Vermoedelijk heeft iemand een paar jaar geleden een klein aantal goudvissen in het meer gedumpt, waarna ze zich enthousiast hebben voortgeplant.

Dat meldt de NOS. Er leven momenteel tussen de 3000 en 4000 goudvissen in het meer. Het ecosysteem kan zo’n hoeveelheid helemaal niet aan. Medewerkers van het verantwoordelijke natuurpark spreken dan ook van een plaag. Mochten de vissen ontsnappen dan bestaat de kans dat zij ziektes verspreiden. De goudvis komt van nature niet voor in Amerika.

Een woordvoerder van de dienst Parks and Wildlife, die waakt over natuurparken in de staat, zegt dat het meer binnenkort mogelijk moet worden leeggepompt om aan de plaag een halt toe te roepen. In een nabijgelegen meer was een aantal jaar geleden ook sprake van zo’n plaag, nadat iemand zijn goudvissen daar had uitgezet. Toen werden zo’n 2300 goudvissen uit het meer gehaald, nadat ze waren verdoofd met elektriciteit.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)