52

Moslima’s uit vliegtuig gezet omdat ze ‘staarden’

Twee moslima’s zijn uit een vliegtuig gezet omdat een van de stewardessen ‘het onprettig vond hoe ze naar haar staarden’. De gebeurtenis werd gefilmd door een passagier die het doorspeelde naar een bevriende journalist bij Wired.

De passagier, Sharon Kessler, hoorde hoe het cabinepersoneel sprak over de vrouwen en filmde vervolgens hoe ze uit het vliegtuig werden gezet.

Het ging om een vliegtuig van JetBlue dat van Boston naar Los Angeles vloog. Het vliegtuig was al aan het taxiën toen de vrouwen uit moesten opstaan.

Volgens de passagier die het voorval filmde, schrijft The Telegraph, gedroeg het cabinepersoneel zich niet geschrokken of bang, maar zelfvoldaan. Ze zei dat het een verschrikkelijk moment was en dat de reactie van het vliegtuigpersoneel zwaar overdreven was.

De vliegtuigmaatschappij wilde niet op het verhaal reageren, maar volgens de Mail had de prijsstunter de verklaring gegeven dat een van de twee vrouwen de veiligheidsvoorschriften had gefilmd.

De prioriteit van ons personeel is dat de vlucht veilig verloopt en een van de voorzorgsmaatregelen is dat ze daarbij opletten op mensen die tijdens een vlucht procedures fotograferen of filmen. Als iemand van het cabinepersoneel dat ziet, dan kan hij daar melding van maken om te onderzoeken. In dit geval heeft ons personeel dus juist gehandeld.

Het is niet de eerste keer dat passagiers uit vliegtuigen worden gezet om onduidelijke redenen en vage vermoedens. Vorige week werd een Britse man uit een vliegtuig in Luton gezet door gewapende agenten omdat een medepassagier op zijn telefoon een sms had gezien met daarin het woord ‘bidden’. De Telegraph beschrijft nog een aantal gevallen waaronder dat van een blogger die bij het verlaten van het vliegtuig werd aangehouden omdat er een vermoeden was dat hij banden met IS had. Die vermoedens bleken te zijn ontstaan omdat hij tijdens zijn vlucht een artikel over IS had gelezen.

Geef een reactie

Laatste reacties (52)