Laatste update 12:22
13

Passagiersvliegtuig EgyptAir gekaapt

7730224656_4849be05cb_zDinsdagochtend is een passagiersvliegtuig van EgyptAir gekaapt.

De airbus van de vliegtuigmaatschappij vloog op het moment van de kaping van Alexandrië naar Cairo en landde uiteindelijk op Cyprus.

Verschillende nieuwssites melden dat de kaper een bomgordel zou dragen. Volgens de politie gaat het om één man of vrouw, dat is niet duidelijk.

Er zou worden onderhandeld met de kaper. De meeste passagiers zouden zijn vrijgelaten, op de bemanning en vijf passagiers na.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen er aan boord van het toestel zijn. De staatsomroep van Cyprus zegt dat er er 81 inzittenden zijn, andere bronnen melden dat er 62 mensen aan boord zijn. De luchthaven is verder afgesloten van vliegverkeer.

Update 10:45
De NOS meldt dat een Nederlandse passagier wordt samen met drie buitenlanders gegijzeld is in het vliegtuig. De kaper zou een Egyptenaar zijn die diergeneeskunde doceert aan de universiteit van Alexandrië. Volgens de Cypriotische televisie zou hij persoonlijke motieven hebben om in Cyprus te landen.

Update12:15
De Nederlandse passagier is vrijgelaten. De kaper zou een man zijn die zijn ex-vrouw wil spreken die op Cyprus woont. Hij zou een brief voor haar hebben.

Beeld: Andrew W. Sieber

Geef een reactie

Laatste reacties (13)