Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Patricia Arquette krijgt staande ovatie bij de oscars

  •  
23-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
patricia_300.jpg
Feministische boodschap in dankwoord begeestert ... Bekijk hier de speech
Patricia Arquette kreeg vannacht de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol uitgereikt voor haar rol in de film Boyhood. Haar dankwoord kreeg de hele zaal op de banken.
Aan alle vrouwen die elke belastingsbetaler en burger van dit land baarden: we hebben gevochten voor de gelijke rechten van alle anderen. Het is tijd om gelijkheid van loon voor eens en voor altijd waar te maken: gelijke rechten voor vrouwen in de Verenigde Staten van Amerika!
De vraag naar gelijke betaling is in Hollywood weer actueel nadat uit gelekte emails was gebleken dat Jennifer Lawrence minder verdiende dan haar mannelijke tegenspelers in de film American Hustle. De baas van Sony legde de schuld daarvan bij Jennifer Lawrence zelf, die niet voor minder zou moeten willen werken.
Na afloop van de uitreiking van de Oscars zei Patricia Arquette tegen de pers dat onzin te vinden:
Ik denk dat we duidelijke, federale wetten zouden moeten maken hierover. We moeten een constitutioneel amendement doorvoeren om dit voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.