2

Patricia Arquette krijgt staande ovatie bij de oscars

Feministische boodschap in dankwoord begeestert ... Bekijk hier de speech

Patricia Arquette kreeg vannacht de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol uitgereikt voor haar rol in de film Boyhood. Haar dankwoord kreeg de hele zaal op de banken.

Na de gebruikelijke bedankjes richting regisseur, acteurs en kinderen, gooide Patricia Arquette het plotseling over een andere boeg:

Aan alle vrouwen die elke belastingsbetaler en burger van dit land baarden: we hebben gevochten voor de gelijke rechten van alle anderen. Het is tijd om gelijkheid van loon voor eens en voor altijd waar te maken: gelijke rechten voor vrouwen in de Verenigde Staten van Amerika!

De vraag naar gelijke betaling is in Hollywood weer actueel nadat uit gelekte emails was gebleken dat Jennifer Lawrence minder verdiende dan haar mannelijke tegenspelers in de film American Hustle. De baas van Sony legde de schuld daarvan bij Jennifer Lawrence zelf, die niet voor minder zou moeten willen werken.

Na afloop van de uitreiking van de Oscars zei Patricia Arquette tegen de pers dat onzin te vinden:

Ik denk dat we duidelijke, federale wetten zouden moeten maken hierover. We moeten een constitutioneel amendement doorvoeren om dit voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)