5

Amerikaanse ‘patriot’ schiet zichzelf neer bij gebrek aan demonstratie

Een zelfbenoemde Amerikaanse ‘patriot’ heeft zichzelf in zijn been geschoten bij een demonstratie in het Gettysburg National Military Park in de staat Pennsylvania. De man was daar met tientallen anderen – voornamelijk rechtse militieleden en leden van de Ku Klux Klan – aanwezig om de in het park aanwezige veteranengraven en vlaggen van de Geconfedereerde Staten te beschermen tegen een actie van de extreemlinkse Antifa.

Alleen… die zijn nooit van plan geweest om daar actie te voeren.

Vanuit verschillende plekken in het land togen de zogenaamde patriotten en Klanleden naar het park – waar in 1863 de Slag om Gettysburg werd uitgevochten – om hun gevallen helden en vlaggen te beschermen. Dat alles op basis van een gerucht dat zich als een lopend vuurtje in nationalistische kringen verspreidde, afkomstig van een nepprofiel op Facebook. Eenmaal in het park aangekomen, was er voor de verzameling zwaarbewapende extremisten, fascisten, nationalisten en racisten niets anders te doen dan elkaar een beetje vermaken met toespraken en schouderklopjes.

Een van hen, Benjamin Hornberger, pakte zijn rust van het nergens tegen demonstreren door op zijn vlaggenstok te leunen, waarbij hij per ongeluk de trekker van de revolver aan zijn broeksband overhaalde en zichzelf in zijn been schoot. Hornberger werd ter plekke aan zijn schotwond behandeld door aanwezige politieagenten, waarna de man naar het ziekenhuis vervoerd kon worden.

En de Antifa? Die hebben in een verklaring laten weten:

Wij hebben geen enkele intentie om graven of een historisch slagveld te schenden. Maar jullie komen alsnog opdagen en schieten jezelf neer? Blijkbaar moeten jullie toch íemand neerschieten, hè?

Bron: Buzzfeed, HuffPost / cc-foto: Tim Evanson

Geef een reactie

Laatste reacties (5)