38

Paul Jansen nieuwe hoofdredacteur Telegraaf; moet krant uit slop trekken

Telegraaf Media Groep lijdt wederom verlies ... Afgelopen kwartaal boekte mediaconcern 2 miljoen euro netto verlies

Het is officieel: Paul Jansen is de nieuwe hoofdredacteur van De Telegraaf. De oud-Telegraafjournalist begint per 1 september aan zijn nieuwe baan. Jansen volgt Sjuul Paradijs op, die in na een conflict tussen de redactie en de directie van De Telegraaf, opstapt. De bekendmaking van Jansen als nieuwe hoofdredacteur komt tegelijk met de bekendmaking van de tegenvallende cijfers; moederbedrijf Telegraaf Media Groep kwam ook afgelopen kwartaal niet uit de rode cijfers en boekte een nettoverlies van maar liefst 2 miljoen euro.

Dat verlies komt onder meer door teruglopende abonnementen, maar ook door teruglopende inkomsten uit advertenties. Ondanks de forse reorganisatie kan het bedrijf niet uit de rode cijfers komen.

Tot voor kort was TMG het grootste mediabedrijf van Nederland, maar is inmiddels door De Persgroep, de uitgever van onder meer de Volkskrant, ingehaald. Ook Sanoma, eigenaar van o.m. SBS, is inmiddels groter.

Hoe Jansen de cijfers van De Telegraaf weer uit het rood gaat krijgen, moet nog blijken. Sinds 1996 werkt hij al bij de krant, waar hij eerst begon op de buitenlandredactie. In 2006 kwam hij op de politieke redactie terecht, waar hij in 2008 commentator werd.
Jansen is onder meer bekend vanwege het onterecht brandmerken van GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman als lek in de Ombudsman-zaak. In De Telegraaf beweerde hij dat Voortman aan de NOS zou hebben gelekt dat ANWB-topman Guido van Woerkom de enige kandidaat was voor de functie van Nationale Ombudsman. Na onderzoek concludeerde het Openbaar Ministerie dat Voortman onterecht in de beklaagdenbank is gezet. 

Geef een reactie

Laatste reacties (38)