Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pedofielenbarbie?

  •  
07-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
barbie_300.jpg
FBI waarshuwt tegen barbie met ingebouwde camera
De FBI heeft een officiële waarschuwing aan zijn lokale agenten doen uitgaan om waakzaam te zijn voor misbruik van de nieuwste barbiepop: Video Girl.
Dat meldt deredactie.be. Volgens de FBI zou de nieuwe pop met camera namelijk heel makkelijk door pedofielen misbruikt kunnen worden. Al eerder trokken verschillende kinderpsychologen aan de bel. Speciaal agent Frederick Gutt op CNN:
Momenteel is er nog geen misbruik van de pop gemeld, maar we willen onze mensen waarschuwen. Onderzoek heeft immers wel al uitgewezen dat een veroordeelde voor het verspreiden van kinderporno zo’n barbiepop aan een zesjarig kind cadeau gedaan heeft. Bovendien weten we uit ervaring dat met verborgen videocamera’s naaktbeelden van kinderen gemaakt worden. Het ging dan wel niet over een pop, maar de combinatie camera én pop moet wel degelijk een bekommernis zijn voor de rechercheurs.
Intussen is de pop genomineerd om “Speelgoed van het jaar 2011” te worden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.