27

Pegida blundert met woede over foto’s ‘buitenlandse’ kinderen op chocoladereep

Schermafbeelding 2016-05-25 om 23.06.50De Duitse anti-islambeweging Pegida heeft dinsdag flink geblunderd met verontwaardiging over de nieuwe verpakkingen van het snoepgoed Kinder Schokolade.

Op de nieuwe verpakking van de beroemde chocoladereep staan foto’s van verschillende kinderen met onder andere zwarte haren, donkere ogen en een getinte huidskleur.

Daar sloeg Pegida over door. Een regionale tak van de beweging, die bekend staat om haar racistische taal, haatzaaierij en een zeer negatieve houding naar migranten, plaatste verontwaardigd een foto van de nieuwe reep op internet met daaronder commentaar over het buitenlandse uiterlijk van de kinderen: “Houdt het dan nooit op? Is dit echt, of is dit een grap?”

Onder het bericht verschenen woedende reacties als “Dit ga ik niet meer kopen” en “Ik moet hiervan kotsen”, schrijft onder andere de NOS. Ook werd er opgeroepen het chocolademerk, dat wordt gemaakt door het Italiaanse Ferrero, te boycotten.

Maar wat de rechts-nationalistische beweging over het hoofd had gezien, was dat het niet zomaar een paar kinderen waren die op de wikkels staan, maar dat het jeugdfoto’s zijn van de voetballers van het Duitse voetbalelftal en wel de middenvelder Ilkay Gündogan die werd geboren in Gelsenkirchen en de verdediger Jérôme Boateng die werd geboren in Berlijn.

Toen het bericht door de media werd opgemerkt, kwam Ferrero met een reactie waarin het bedrijf afstand nam van elke vorm van xenofobie en discriminatie. Pegida gaf geen enkel commentaar en de Facebook-pagina waar het allemaal mee begon is inmiddels verwijderd.

Beeld: Blick

 

Geef een reactie

Laatste reacties (27)