Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pegida besmeurt bouwterrein nieuwe moskee Enschede met varkensbloed

  •  
12-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-11-12 om 16.17.27
Leden van het extreemrechtse Pegida hebben in de nacht van zaterdag op zondag de bouwlocatie van een nieuw te bouwen moskee in Enschede besmeurd met varkensbloed. Dat meldt Tubantia. Ook werd er een houten kruis geplaatst dat door een als priester verkleed Pegida-lid eveneens werd ingesmeerd met varkensbloed.
@Pegida zet in @Gem_Enschede op plek “toekomstige” moskee een kerk neer met kruis , en pastoor wijd grond met varkensbloed in ???? @rtvoost @tubantia @PowNed @volkskrant @telegraaf @geenstijl @Else4Weekblad @TPOnl @nrc @geertwilderspvv @ADnl pic.twitter.com/z5PrmJk26j
— Pegida Nederland (@PegidaNederland) 12 november 2017
Pegida plaatste de beelden van het islamofobische “ritueel” op hun eigen social mediakanalen. Ooggetuigen zeggen dat het kruis zondagochtend door de politie verwijderd is, maar volgens een woordvoerder staat daar niets over in het computersysteem van de politie.
De Enschedese wethouder Eelco Eerenberg twitterde na het voorval:
"Walgelijk. Schandalig. Vernietigend voor het goede gesprek en samen oplossen. In Enschede is iedereen die samen mee wil doen welkom, deze idiotie dus niet."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.