Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pegida verstoort Kristallnacht-herdenking in Duitsland

  •  
09-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
pegida_300_02.jpg
Fascistische horden marcheren richting plein voor demonstratie ... Verstoren onderweg Kristallnacht-wake
‘Misschien kunnen we morgen de kranten wel openslaan, zonder te lezen dat de bruine horden zich hebben verzameld,’ sprak neonazi Lutz Bachmann maandagavond aan het einde van de Pegida-demonstratie in het Duitse Dresden.
Bachmann onderschatte daarmee echter het hardnekkige fascisme onder zijn volgelingen. Op weg naar de demonstratie op een plein in Dresden, vonden de zogenaamde bezorgde burgers het nodig deelnemers aan een Kristallnacht-wake lastig te vallen. 
Claus Dethleff, voorzitter van een van de herdenkingsorganisaties zegt: ‘We werden lastiggevallen, voor homo’s en pedofielen uitgemaakt. Anderen noemden ons linkse varkens. Een aantal van hen riep dat de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden.’
Op het plein waar de demonstratie plaatsvond, nam de politie meerdere vlaggen en spandoeken met nazi-symbolen in beslag. Tegenover de 8.500 Pegida-aanhangers, stonden ook nog zo’n 6.000 tegendemonstranten. 
Bron: Bild cc-beeld: Metropolico

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.