166

Peiling: Nederlanders willen gulden niet

23 procent van de ondervraagden denkt dat het onderzoek goed is uitgevoerd

Nederlanders hoeven de gulden niet meer. Dat blijkt uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond. Als de terugkeer naar de gulden via een referendum in stemming wordt gebracht zoals Wilders voorstelde, zal 61 procent tegen stemmen. Van de PVV-stemmers zou 81 procent voor herinvoering van de gulden stemmen.

Wilders presenteerde maandag de resultaten van zijn onderzoek over de terugkeer naar de gulden. Dat zou volgens hem goedkoper zijn dan vasthouden aan de euro. Het onderzoek werd uitgevoerd door een onderzoeksbureau dat bekend staat als eurosceptisch. Van de ondervraagden denkt dan ook maar 23 procent dat het onderzoek goed is uitgevoerd. Van de PVV-aanhang gelooft 66 procent dat het onderzoek goed is uitgevoerd.

Voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy zei zondag in Buitenhof dat er altijd wel een onderzoeksbureau te vinden is die de denkbeelden van Wilders met cijfers kan ondersteunen. Dat betekent volgens hem nog niet dat ze kloppen. Wanneer Nederland uit de euro zou stappen, zou dat de val van Europa betekenen, zei hij zondag.

De peiling van Maurice de Hond is gehouden onder kiezers van de zeven grootste partijen: VVD, CDA, PVV, PvdA, D66, SP en GroenLinks. Ook onder SP-stemmers stemt een meerderheid voor de herinvoering van de gulden.

Premier Rutte gelooft niet in de terugkeer naar de gulden. Hij zegt ‘de absolute overtuiging’ te hebben dat de gulden ‘kapot gespeculeerd’ zou zijn in de jaren 2008 en 2009.

RTL-Nieuws: Meerderheid wil niet terug naar de gulden

Foto-cc: Sandra Bax
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (166)