Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Pensioenmaatregelen schuld van leiding fondsen'

  •  
22-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Maurice de Hond voorspelt verschuivingen in politieke peilingen
Vanaf 1 januari moeten een aantal fondsen de pensioenen verlagen. 150 duizend pensioenen worden verlaagd, om ervoor te kunnen zorgen dat pensioenfondsen hun dekkingsgraad weer halen. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat een kwart van de bevolking bang is dat zijn pensioenfonds behoort tot de fondsen die binnenkort zullen korten op de pensioenen. Meer dan driekwart van de gepensioneerden geeft de leiding van de fondsen de schuld.
De onrust is volgens minister Donner (Sociale Zaken, CDA) te wijten aan de pensioenfondsen zelf. Zij hadden meer openheid moeten bieden. 85% van de ondervraagden denkt dat het inderdaad de schuld is van de pensioenfondsen, maar de overheid komt er niet zonder kleerscheuren van af. Bijna driekwart vindt dat de overheid beter controle had moeten uitoefenen op het investeringsbeleid van de fondsen.
Het is niet bekend welke pensioenfondsen maatregelen moeten nemen en dat zorgt voor veel onrust. Alleen de fondsen en De Nederlandsche Bank weten om welke fondsen het gaat, maar de DNB heeft geheimhoudingsplicht.
De Hond voorspelt dat de maatregelen, omdat ze de koopkracht zullen aantasten, zullen leiden tot “heftige electorale bewegingen”.
cc-foto: FaceMePls

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.