1

Persgroep biedt op Wegener

Uitgever van onder andere Volkskrant heeft interesse getoond in uitgever van regionale dagbladen ... Combinatie zou te groot marktaandeel krijgen 

De Persgroep, de uitgever van onder meer de Volkskrant, wil Wegener overnemen. Het Belgisch-Nederlandse mediaconcern heeft zich gemeld als kandidaat koper voor de uitgever van regionale kranten, die sinds kort in de etalage staat, zo meldt de Volkskrant maandag op basis van uitspraken van betrokkenen.

Of De Persgroep alle kranten van Wegener zou wil houden, is nog onduidelijk, schrijft de Volkskrant. Het zou gaan om ‘de eerste fase van een niet-bindend bod’, om de belangstelling kenbaar te maken.

Wegener geeft zeven dagbladen uit in het midden, oosten en zuiden van het land, naast een reeks huis-aan-huisbladen. Wegener staat te koop door het falen van het Britse moederbedrijf Mecom.

De Persgroep – ook de uitgever van Algemeen Dagblad, Trouw en Het Parool – zou met Wegener erbij een te groot marktaandeel op de Nederlandse krantenmarkt krijgen. Datzelfde geldt voor TMG, de uitgever van De Telegraaf en diverse regionale kranten. Daarom wordt gespeculeerd dat beide uitgevers Wegener onderling gaan verdelen. Voor de kranten in het zuiden zou ook Belgische interesse zijn, aldus de Volkskrant.

Volkskrant: De Persgroep biedt op krantenuitgever Wegener

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reactie