17

Personeel 50Plus meldt zich massaal ziek

Update: Vier van de vijf medewerkers is 'ziek' … Alleen woordvoerster fractievoorzitter nog aan het werk ... 50Plus ruziet live op de radio: Oekraïense methodes van 'Nagelsjenko' 

50Plus blijft ruziënd over straat rollen. Maandagochtend zelfs live op Radio 1 waar oprichter Jan Nagel in de studio zat en Kamerlid en voormalig fractieleider Norbert Klein aan de telefoon kwam.


Klein maakt van zijn hart geen moordkuil en zegt dat er in de partij sprake is van ‘Oekraïense methodes met veel dwang, drang, manipulatie en achterbaks gedoe, om ervoor te zorgen dat mensen weggaan.’ Hij spreekt van een ‘Nagelsjenko’-partijcultuur. een verwijzing naar oprichter Jan Nagel, senator van 50Plus, de partij die hij zelf oprichtte. Nagel richtte eerder Leefbaar Nederland op.

Nagel reageert met ‘laten we eens ophouden met de beschuldigingen’ om vervolgens vrijwel meteen over Klein op te merken ‘hij vindt zichzelf kennelijk geweldig’. Waarop Klein het verwijt aan Nagel maakt dat deze met hem in discussie gaat terwijl hij geen deel uit maakt van het hoofdbestuur. Een terugkeer van de al even omstreden Henk Krol is volgens beiden niet aan de orde omdat dan eerst Kamerlid Baay op zou moeten stappen.

Het conflict barstte vorige week in alle hevigheid los toen Klein zijn partijgenoot Baay uit de fractie zette. Volgens het bestuur van 50Plus gebeurde dat zonder overleg. Op 14 juni is er een ledenvergadering van de partij waar getracht gaat worden de crisis op te lossen. Of dat gaat lukken is zeer de vraag. Klein zegt niet uitgenodigd te zijn. Mocht hij wel uitgenodigd worden dan weet hij nog niet of hij de bijeenkomst zal bijwonen.

Update 16.00
Het personeel van 50Plus heeft zich massaal ziek gemeld. Vier van de vijf medewerkers is niet aan het werk. Alleen de woordvoerster van fractievoorzitter Norbert Klein is nog aan het werk. Dat meldt NOS. Alle medewerkers die zich ziek hebben gemeld hebben een doktersverklaring overlegd waaruit blijkt dat ze de spanning en ruzies in de partij niet meer aankunnen.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)