Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Peter Doherty zingt nazi-lied in Duitsland

  •  
30-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
doherty_300.jpg
Enfant terrible lokt boegeroep uit in München
Peter Doherty, ex van The Libertines en supermodel Kate Moss, heeft tijdens een concert de oude nazi-strofen uit het volkslied gezongen. Het optreden werd door de organisatie afgebroken.
Doherty tourt momenteel solo door Europa met een geïmproviseerd programma waarbij hij zingt wat in hem op komt of waar het publiek om vraagt. Zo speelde hij vorige week in Rotterdam ‘Beat it’ van Michael Jackson.
Tijdens een optreden in München hief hij het Duitse volkslied aan, echter met de verkeerde tekst. Het AD : ‘Deutschland, Deutschland über alles’ is de eerste strofe uit ‘Das Lied der Deutschen’, het volkslied van Duitsland. De Bondsrepubliek gebruikt sinds Wereldoorlog II echter alleen de derde strofe. De andere strofes worden als een pleidooi voor een Duitsland dat alle andere landen zou overheersen, begrepen.
De Pers meldt dat Doherty spijt heeft van zijn optreden. Hij was onkundig van de historische context en heeft zelf joods roots.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.