124

Peter R. de Vries: Bekend Nederland bang voor Wilders-aanhang

Persoonlijkheden durven geen kritiek te uiten op PVV

Prominente Nederlanders voelen zich geïntimideerd door de agressieve aanhang van Geert Willders. Dat constateert misdaadverslaggever Peter R. de Vries op basis van vele gesprekken.

De bekende tv-journalist sprak zich onlangs in Pauw & Witteman uit tegen de politiek van Wilders, die terecht staat op verdenking van onder meer haatzaaien. Hij noemde de PVV-leider onomwonden ‘boosaardig, gevaarlijk en een volksmenner in de dop’. Die klare taal over hun onbetwiste leider wordt niet op prijs gesteld door de Wilders-aanhang en De Vries werd bedreigd en getrakteerd op ladingen hate-mail. Datzelfde overkwam andere critici, zoals de populaire zanger Herman van Veen die enige weken terug onthutst zijn verhaal deed bij Pauw & Witteman.

De aanhoudende intimidatie door de Wilders-aanhang sorteert effect constateert De Vries in een persoonlijk relaas op zijn website. Hij sprak de afgelopen dagen vele Bekende Nederlanders, onder meer tijdens zijn bijdrage aan de actie voor Haïti, en ontving veel bijval maar niemand durft zijn onverschrokken voorbeeld te volgen:

Uit al die gesprekken kwam helder naar voren dat Bekend Nederland angst heeft voor de aanhangers van de PVV. De één zegt: ‘Zodra je iets kritisch zegt, word je bedreigd, daar pas ik voor’. Een ander vult aan: ‘Jij bent zoiets misschien gewend, maar ik zou daar niet tegen kunnen’. Weer een ander stelt: ‘Het is vrij algemeen bekend waar ik woon. Ik ben bang dat als ik iets over die lui zeg, dat ze meteen voor mijn deur staan’. Anderen toonden zich vooral bezorgd over de intimiderende en beledigende teksten aan mijn adres: ‘Peter, kijk alsjeblieft uit, want de gasten die dit soort emails sturen zijn zelf een soort fundamentalisten’. 

De Vries suggereert dat Wilders een manier moet zoeken om zich op ‘geloofwaardige wijze’ van dit deel van zijn aanhang te distantiëren.

Lees meer bij Peter R. de Vries: Bekend Nederland is bang voor Wilders-aanhangers

Zie ook op Joop: Hatemails voor Peter R. de Vries na kritiek op ‘volksmenner’ Wilders

Bedolven onder een aangezwengelde golf van haat

Herman van Veen bang om reacties op vergelijking PVV-NSB

Geef een reactie

Laatste reacties (124)