58

Petitie: RTL, verlos ons van Derek Ogilvie

Website Klopt Dat Wel? start actie tegen televisiemedium 

Derek Ogilvie haalt bij veel mensen het bloed onder de nagels vandaan met zijn ‘ik-praat-met-doden’-act. Voor de website Kloptdatwel.nl is de maat vol nu de zelfverklaarde helderziende bij RTL een programma wil maken over het vermoorde meisje Nicole van den Hurk. De vader van het meisje wil de uitzending tegenhouden. Klopt Dat Wel? schiet hem te hulp.

Ogilvie is al door de mand gevallen als oplichter die geld verdient aan het diepste verdriet dat mensen kunnen hebben, het verlies van een geliefde. In het VARA-programma RAM BAM sprak hij uitgebreid met de springlevende opa van een van de programmamakers. Maar dit was voor RTL blijkbaar niet genoeg om de samenwerking te stoppen. Wie de petitie op kloptdatwel.nl ondertekent, die laat een e-mail aan RTL sturen met de volgende tekst: 

Hallo RTL4,

De eerste uitzending afgelopen donderdag (18-10) van ‘Derek Ogilvie: Unexpected’ toonde aan wat een vergissing u maakt door met dit ‘medium’ in zee te gaan. Ondanks het (nog) niet uitzenden van het item rond de vermoorde Nicole van den Hurk was wat de kijker voorgeschoteld kreeg tenenkrommend. Ogilvie maakt op gênante wijze misbruik van emoties van mensen die een overleden dierbare missen. Dat hij daarvoor simpele trucjes gebruikt, die niets te maken hebben met helderziendheid, is al diverse malen aangetoond.

De reclameopbrengsten rond het programma zijn vast interessant. Natuurlijk is het aantrekkelijk om een spot uit te zenden gedurende zo’n programma: alles wat tussen zoveel onzin geplaatst wordt, zal meteen een stuk geloofwaardiger overkomen.  Maar vindt u het eigenlijk wel verantwoord deze man een podium te blijven bieden voor zijn bedenkelijke activiteiten zonder die heel nadrukkelijk te presenteren als een goochelact?

Kunnen we het alstublieft bij deze eerste uitzending van Ogilvie laten? Een suggestie voor opvulling van de vrijvallende zendtijd wil ik graag doen: de serie Bullshit! van Penn & Teller. De allereerste aflevering heeft als titel: ‘Talking to the Dead’. Kan haast niet toepasselijker, toch?

Groet,

Ondertekent u? Of vindt u dat Derek Ogilvie op tv moet blijven?

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (58)