Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Petitie: Stop haat en vijandigheid tegen vluchtelingen

  •  
25-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
tulpen_300.jpg
Een initiatief van Sander Terphuis voor optimisme en een positief geluid
‘De stem van goedwillende Nederlanders die vluchtelingen steunen mag gehoord worden,’ aldus Sander Terphuis. Daarom is hij een petitie gestart om zo op te roepen tot optimisme en een positief geluid.
De tekst van de petitie luidt: 
Wij Burgers van Nederland die zeggen stop haat en geweld tegen vluchtelingen
constateren Dat vluchtelingen huis en haard moeten verlaten; Dat vluchtelingen veiligheid en bescherming verdienen; Dat een noodopvang voor vluchtelingen in Woerden ’s nachts werd aangevallen; Dat in Geldermalsen het gemeentehuis werd bestormd vanwege de komst van een azc; Dat in Pannerden een vluchtelingengezin met zwaar vuurwerk werd aangevallen; Dat het om mensen gaat: mannen vrouwen kinderen; Dat haat en geweld tegen vluchtelingen moet stoppen.
en verzoeken Verzoek aan het kabinet en de burgemeesters om uit te dragen dat wij in Nederland vluchtelingen opvang en bescherming blijven bieden. En informeer de bewoners van gemeenten waar een azc komt op tijd over wat er gaat gebeuren. Luister naar de bewoners en zorg voor draagvlak. Geen tweespalt, maar samen schouders eronder!

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.