Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pijpen voor een habbekrats

  •  
30-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
980 keer bekeken
  •  
wallen.jpg
Crisis dwingt prostituees tot bodemprijzen
Door de crisis worden prostituees gedwongen bodemprijzen te hanteren. Steeds meer worstelen ze om het hoofd boven water te houden. Het gevolg: tarieven dalen en de sekswerkers geven steeds vaker toe aan riskante seksuele handelingen. Dat meldt het AD.
Voor een tientje kunnen klanten in Den Haag bijvoorbeeld al terecht in een peeskamer. Ilonka Stakelborough van stichting Geisha verklaart tegenover het AD dat de crisis er zelfs toe heeft geleid dat sekswerkers voor lage prijzen onbeschermde seks aanbieden.
Stichting Geisha, een belangenvereniging voor sekswerkers, start volgend jaar een proefproject in Amsterdaam waarbij prostituees zullen gaan samenwerken in coöperaties. Stakelborough:
We huren dan zelfstandig een ruimte, waar prostituees alleen betalen voor de uren die ze werken. Stichting Geisha houdt toezicht. Op die manier is mensenhandel ook zo goed als uitgesloten.
cc-foto: Chris Junker

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.