16

Piratenpartij gaat met core-business de mist in

Voorvechter privacy maakt fout met mailinglijst

De Piratenpartij die op nummer 1 de privacy op internet als partijstandpunt heeft, maakte vandaag een pijnlijke fout. Ruim achthonderd e-mailadressen van de leden zijn door een simpele technische handeling ongewild verspreid over het internet. De partij stuurde zelf een brief naar de leden om ze er van op de hoogte te brengen.

“Vlak voordat het nieuwe mailingsysteem in gebruik genomen ging worden, is er op de valreep een fout gemaakt bij het handmatig sturen van een mail aan een grote groep piraten. Daarbij zijn flink wat e-mailadressen in het voor iedereen zichtbare ‘To’ veld opgenomen. Dit betekent dat die e-mailadressen nu bij veel mensen bekend zijn, en in bepaalde gevallen is de identiteit van de betrokkenen mogelijk uit het mailadres af te leiden”, schrijft het bestuur.

De Partij die veel expertise in huis heeft op het gebeid van internettechnologie zegt dat het gaat om een ‘menselijke fout’ die ‘lijnrecht tegen onze principes van dataveiligheid ingaan’. De Piratenpartij belooft haar leden pas na de verkiezingen tegemoet te komen. 

NRC: Piratenpartij lekt ruim achthonderd e-mailadressen leden

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)