44

Playmobil schrapt productie Zwarte Piet-poppetjes

Na Fisher-Price neemt ook speelgoedproducent Playmobil op 'stille' manier afscheid van omstreden traditie

Sinterklaasspeelgoed van Playmobil met Zwarte Pietenpoppetjes verdwijnt uit de schappen. Het Duitse bedrijf staakt de productie van vier speelsets rond het thema Sinterklaas die ook op de Nederlandse markt verkocht worden. Vorige week liet de Amerikaanse speelgoedfabrikant Fisher-Price al weten de productie van hun Sinterklaasspeelset ook te hebben gestopt. Dat meldt het gratis dagblad Metro vandaag.

Een woordvoerder van Playmobil laat in een reactie weten:

Playmobil houdt het publieke debat rondom de Zwarte Pietendiscussie goed in de gaten, maar wat betreft het Sinterklaasthema van onze speelsets, was het altijd al de bedoeling hier een eenmalige productie van te maken. Voor ons was het thema met vier sets compleet. En voor een eenmalige productie geldt: op is op.”

Volgens marketingdeskundige Paul Moers zullen steeds meer merken en winkeliers op een ‘stille manier‘ afscheid nemen van Zwarte Piet: 

Geen bedrijf zal nu volmondig een statement maken. De marketingbelangen zijn te groot. Er wordt hard gezocht naar slimme manieren om met deze Zwarte Pietendiscussie om te gaan, zonder partij te kiezen. Alleen een Sint afbeelden, is een veilige keuze.” 

cc-foto: Kingtoys

Geef een reactie

Laatste reacties (44)