Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Please stop: take a picture!

  •  
15-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
collectivewaitingproces_300.jpg
Rotterdamse broers maken zebrapaden in metropolen wereldberoemd
Voor Amsterdammers werken rode stoplichten niet. Je ziet er menig voetganger en fietser doorheen flitsen. In metropolen als Tokio, Londen en Berlijn is dat een ander verhaal. Daar wacht de massa netjes voor het zebrapad tot het groene licht ze vertelt dat ze mogen oversteken. Dat levert ook nog eens mooie beelden op, merkten de Rotterdamse broers Quinten (24) en Paul (33) Swagerman op. Ze plakten gedurende twee maanden over de hele wereld gele stickers op de stoplichten. Deze roept mensen op de wachtende menigte aan de andere kant van de straat de fotograferen. En dat werkt. De grafisch designers krijgen nu per dag gemiddeld zo’n twee foto’s binnen.
Het Collective Waiting Portrait is een succes geworden. Quiten en Paul plakten onder andere stickers in Kopenhagen, Parijs Stockholm, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Voor hen zit het werk er inmiddels op, maar de foto’s blijven binnenstromen omdat vrienden en mensen die een foto naar hen mailen inmiddels ook zijn begonnen met het plakken van de stickers in hun stad.
RTEmagicC_collectivewaiting_600.jpg

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.