Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pluche gevuld

  •  
12-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Alle ministers en staatssecretarissen zijn bekend
Woensdagochtend ontvangt beoogd premier Mark Rutte de laatste twee CDA staatssecretarissen Joop Atsma en Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner. Atsma wordt staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Veldhuizen van Zanten-Hyllner krijgt de post Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Het CDA en de VVD krijgen evenveel ministeries. Voor het CDA zullen Maxime Verhagen (Economische Zaken), Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken), Hans Hillen (Defensie), Gerd Lees (Immigratie en Asielzaken) en Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) zitting nemen in het kabinet.
Namens de VVD worden de volgende ministers benoemd: Henk Kamp (Sociale Zaken), Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) en Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) zitting nemen.
De partijen krijgen beiden ook evenveel staatssecretarissen. Voor de VVD zijn dat Frans Weekers (Financiën), Paul de Krom (Sociale Zaken), Fred Teeven (Veiligheid) en Halbe Zijlstra (Onderwijs).
De laatste CDA namen zijn vandaag bekend geworden. De CDA-staatssecretarissen zijn Ben Knapen (Buitenlandse Zaken), Henk Bleker (Economische Zaken), Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) en Marlies Veldhuizen van Zanten-Hyllner (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). cc-foto: Grote Leider

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.