Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-café: Macron, Le Pen of geen van beiden?

  •  
06-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
34472525615_20f6051648_k

© cc-foto: Lorie Shaull https://flic.kr/p/UwdGRV

Francisco van Jole praat deze week in Joop Café met de Frans-Nederlandse journalist Saskia Houttuin (VPRO Bureau Buitenland) en socioloog Dick Pels, oud-directeur van het wetenschappelijk bureau van Groen Links en auteur van A Heart for Europe.
Hoe schatten zij de kansen in zondag voor de liberale Emmanuel Macron versus de extreemrechtse Marine Le Pen? Wat denken ze van Jean-Luc Mélenchon die met zijn linkse beweging een onverwacht succes boekte? Welke keuze moet de linkse kiezer maken? Voor Macron of toch blanco stemmen? Welke strategie zit achter die laatste keuze? En welke rol gaat Frankrijk spelen in de Europese Unie na de Brexit? Groeit de rivaliteit met buurland Duitsland weer of komt het juist tot een hechtere samenwerking en wat betekent dat voor de Unie?
Je kunt de podcast ook via iTunes beluisteren. Of nog beter: abonneer je.
Fragmenten uit Joop Café waren ook te horen in De Nacht van de Radio op NPORadio 1 , deze week gepresenteerd door Hasna El Maroudi.
cc-foto: Lorie Shaull
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.