Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Poetin niet onder de indruk van Rutte

  •  
16-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
239 keer bekeken
  •  
Ruttepoetin300.jpg
Russische president noemt VN-tribunaal contraproductief ... Wat hem betreft komt het er niet ... Nabestaanden klagen rebellenleider aan
Nabestaanden van 18 slachtoffers van vlucht MH17 klagen officieel de pro-Russische separatistenleider Igor Strelkov aan voor het neerschieten van het vliegtuig. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. De eis: 900 miljoen dollar. De nabestaanden van Nederlandse slachtoffers wachten nog tot het onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid is afgerond.
RTEmagicC_ruttepoetin600.jpg
Donderdag sprak minister-president Mark Rutte met de Russische president Vladimir Poetin over de oprichting van een VN-tribunaal om de verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 te kunnen berechten. Poetin weigert hier echter aan toe te geven. In het gesprek zegt hij het tribunaal ‘voorbarig’ en ‘contraproductief’ te vinden. Eerder had Rusland bij monde van de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Gennadi Gatilov, al gezegd dat een tribunaal voor Moskou ‘onacceptabel’ is.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.