Laatste update 10:01
33

Poetin schiet Trump te hulp, grapt over beïnvloeden verkiezingen

Op een conferentie in Moskou heeft de Russische president Vladimir Poetin het opgenomen voor zijn Amerikaanse collega Donald Trump. Die laatste ligt in eigen land figuurlijk onder vuur omdat hij de president van Oekraïne onder druk heeft gezet mee te werken aan een lastercampagne gericht tegen de Democratische presidentskandidaat Joe Biden.

Volgens Poetin, die de verslagen van de gesprekken tussen Trump en de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy nauwkeurig heeft bestudeerd, is er geen enkele sprake van druk uitoefenen in terug te vinden. “Ik zie helemaal geen compromitterende bewijzen. President Trump heeft zijn collega alleen maar gevraagd onderzoek te doen naar mogelijke corruptie door regeringsambtenaren…”, aldus de Moscow Times.

De Russische president merkte op dat in de VS “iedere aanleiding wordt aangegrepen om president Trump aan te vallen.” Daarna merkte Poetin lachend op dat Moskou de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 zal hacken. Dat was vermoedelijk als grap bedoeld. Het aanwezige publiek barstte in applaus uit. Daarna spotte hij met de beschuldigingen dat de Russische geheime diensten de verkiezingen van 2016 beïnvloed hebben om Trump aan de macht te brengen. “We hebben wel wat beters te doen”, aldus Poetin, zonder nader te specificeren waar hij dan op doelde.

Tegen het publiceren van de gesprekken die hij met Trump voerde heeft hij geen bezwaar. Verwijzend naar zijn lange carrière binnen de geheime dienst KGB verklaarde hij gewend te zijn in dat soort gesprekken nooit iets te zeggen dat niet openbaar mag worden.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)