31

Polak en Van Ingen stoppen met Buitenhof

Pieter Jan Hagens krijgt nieuwe collega's bij discussieprogramma op zondagochtend...

Voor Peter van Ingen en Clairy Polak is dit het laatste seizoen Buitenhof. Beiden hebben aangekondigd dat ze het discussieprogramma op zondagochtend na de zomer niet meer presenteren. Polak gaat Maartje van Weegen vervangen op Radio4 en Van Ingen wil zich meer richten op het maken van programma’s. Wie hen gaat vervangen, is nog niet bekend.

‘Het radioprogramma waar ik voor ben gevraagd, is een aanbod dat ik niet kon laten lopen’ aldus Polak. In het verleden presenteerde zij ook al veel verschillende radioprogramma’s. Op dit moment is zij al een van de vaste presentatoren van ‘Met het oog op morgen’ op Radio1.

Onlangs werd haar naam ook in verband gebracht met ‘Zomergasten’. Uit een peiling Op de Facebook-pagina van Joop bleek dat ze wordt gezien als de ideale presentatrice van het jaarlijkse interviewprogramma van de VPRO.

Van Ingen zal meer achter de schermen gaan werken aan nieuwe programma’s van de VPRO. Hij was al vanaf het ontstaan van het programma eindredacteur van Buitenhof.

NRC: Laatste seizoen Buitenhof voor Polak en Van Ingen

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (31)