Laatste update 17:07
45

Politie Den Haag over 72-jarige man die mishandeld werd: ‘Hij begon zelf’

De 72-jarige man die in september door meerdere politieagenten mishandeld is, heeft aangifte gedaan. Een agent zegt dat de oudere eerst zelf uithaalde, waardoor het volgens hem geoorloofd is om de man vervolgens op hardhandige wijze te arresteren. De politieagent doet een tegenaangifte vanwege ‘verzet tijdens aanhouding’.

De beelden gaan al een aantal maanden rond en daarop is het disproportioneel geweld van de politie te zien. De man werd aangehouden omdat hij fout parkeerde voor de deur van coffeeshop Basra in de Haagse Weimarstraat, waar hij de boekhouding voor doet. Hij had geen identiteitsbewijs bij hem en en wilde enkel een jaaropgaaf afgeven. Hij weigerde mee te gaan naar het politiebureau, volgens zijn zoon omdat hij snel terug wilde naar zijn vrouw die diabetespatiënt is en een herseninfarct heeft gehad.

De agent gebruikte pepperspray en de Hagenees weerde hem af. Dat werd gezien als een aanval maar was volgens zijn zoon een verdediging.

Mijn vader strekte alleen zijn linkerarm uit. Mijn vader is rechtshandig. Het was dus puur een afwerende beweging. De motoragent gooide zijn pepperspray op de grond, dus hij wist duidelijk wat hij van plan is.
De man heeft aangifte gedaan tegen de vijf agenten voor zware mishandeling en valsheid in geschrifte. Een agent heeft aangifte gedaan vanwege verzet tijdens aanhouding en er zou een bril van een collega kapot zijn gegaan. Deze maand komt de zaak voor de rechter. De Hagenaar moet zich dan in de rechtbank verantwoorden voor zijn verzet tijdens de arrestatie.

Bron: Omroep West

Geef een reactie

Laatste reacties (45)