68

Politie gaat met id-controles optreden tegen ‘arrogante’ racefietsers

De politie in Noord-Brabant is klaar met het ‘arrogante gedrag’ van groepen racefietsers die verkeersregels negeren en geen rekening houden met andere weggebruikers. Klachten over de recreërende wielrenners lopen uiteen van niet op het fietspad fietsen en stoplichten negeren tot voorrang opeisen en weigeren ruimte te maken.

Omroep Brabant meldt:

Het gedrag viel de laatste tijd ook op bij de politie. Dinsdag nog. Een bromfietser reed op de Burgemeester van Woenseldreef in de richting van Hoogeloon toen een groep wielrenners tegemoet kwam en weigerde ruimte te maken voor de bromfietser. Gevolg: De bromfietser moest uitwijken, raakte met zijn schouder een lantaarnpaal, viel, kneusde en brak meerdere ribben. Hij brak ook nog een vinger en zijn voet, had schaafwonden en een kapotte bromfiets. En de wielrenners? Die fietsten door, schrijft de politie in een bericht op Facebook.

De politie gaat proberen de renners in het gareel te krijgen. Daardoor worden onder andere id-bewijzen gecontroleerd omdat volgens de politie de meeste renners die niet bij zich hebben. De politie zegt het niet maar zo kunnen ook hufterige renners bekeurd worden zonder dat er overtredingen geconstateerd worden.

In Limburg probeerde de politie het twee jaar terug nog met een waarschuwingsactie.

cc-foto: Sybren Stüvel

Geef een reactie

Laatste reacties (68)