Laatste update 14:21
6

Politie-onderzoek dwong terroristen om uit te wijken naar Brussel

De terroristen achter de aanslagen in Brussel op 22 maart wilden eigenlijk een nieuwe aanslag in Frankrijk plegen, maar omdat de politie hen op de hielen zat, werd besloten om versneld een aanslag in Brussel te plegen. Dat meldt het Belgische federaal parket zondag. Na de arrestatie van Salah Abdeslam, een van de terroristen achter de aanslagen in Parijs op 13 november vorig jaar, weken de terroristen uit naar doelwitten in de buurt. Dat zou de vrijdag opgepakte Mohamed Abrini verklaard hebben, volgens De Standaard.

Abrini, een jeugdvriend van Abdeslam, bekende gisteren dat hij ‘de man met het hoedje’ is op de camerabeelden van het vliegveld van Zaventem. Abrini wordt officieel verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en pogingen tot terroristische moorden.

De informatie klopt met het geluidsfragment zou dat werd gevonden op de laptop van Ibrahim el-Bakraoui, die zich op vliegveld Zaventem opblies, waarin hij zegt bang te zijn binnenkort te worden opgepakt. Inmiddels is duidelijk dat de aanslagplegers van Brussel nauwe banden hebben met de terroristen van Parijs. Bij de recente aanslag op de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek werden 32 mensen vermoord, de aanslagen in Parijs kostten 130 levens.

Foto: ANP, politie in de Brusselse wijk Molenbeek waar de terrorist Salah Abeslam werd opgepakt

Geef een reactie

Laatste reacties (6)