Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie schiet man neer bij Notre Dame in Parijs die agent aanviel met hamer

  •  
06-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
FRANCE-RELIGION-EASTER-SECURITY

© 2017-04-14 10:21:50 French soldiers stands guard in front of the Notre-Dame Cathedral in Paris on April 14, 2017, as worshippers and tourist arrive at the cathedral on Good Friday, the start

De politie in Parijs heeft dinsdagmiddag een man met een hamer neergeschoten. De man had met de hamer een agent nabij de Notre Dame aangevallen, waarna een andere agent het vuur opende om de aanvaller te “neutraliseren”. De autoriteiten behandelen de aanval als een mogelijke terroristische aanval. Het publiek is opgeroepen om uit de buurt te blijven. Toeristen die op het moment van de aanval in de Notre Dame aanwezig waren, werden gesommeerd plaats te nemen en de handen in de lucht te houden. Nadat de kathedraal en de omgeving vrij waren gegeven, gingen de deuren weer open.
Volgens Gerard Collomb, minister van Binnenlandse Zaken, riep de aanvaller “dit is voor Syrië”. Eerder meldden andere media dat het mogelijk om een dakloze man zou gaan.
In Frankrijk geldt sinds 2015 de noodtoestand, toen terroristen 130 mensen ombrachten in de hoofdstad van het land. Sinds begin 2015 zijn in Frankrijk zo’n 240 mensen om het leven gebracht door terroristische aanvallen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.