Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie verbijsterd over valse melding journalist

  •  
13-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
valse_schoten_klein.png
Journalist laat schoten horen aan de alarmcentrale ... Politie ziet af van vervolging
Een valse melding doen bij het alarmnummer van de politie is strafbaar, maar het gebeurt met enige regelmaat. Meestal zijn het jongeren die het meldpunt misbruiken, maar de Rotterdamse politie werd dit weekend door een wel heel apart persoon in de maling genomen: een journalist.
“Man belt meldkamer na burenruzie blaffende hond. Zegt het zelf op te lossen en centralist hoort vervolgens schoten,” zo luidt het eerste bericht dat de politie kwiteert op maandagochtend.
RTEmagicC_poltiei_valse_melding.png
De man hing op maar had zijn nummer niet afgeschermd waarop de politie besloot terug te bellen voor een ‘bestraffend gesprek’. Een woordvoerder van de politie hierover:
We zijn niet gelukkig met deze onzinnige actie. Deze ‘journalist’ heeft totaal geen rekening gehouden met de emoties van de telefoniste. Daarbij is het strafbaar wat hij deed. We hebben besloten de journalist niet te vervolgen, omdat we niet nog langer tijd willen steken in dit voorval. We hebben het druk genoeg, we gaan liever aan achter iemand die huiselijk geweld heeft gepleegd.
Wie de journalist was en waar hij voor werkt, wilde de politie niet kwijt:
We weten wie zijn opdrachtgever is, maar omdat we er verder niets mee doen, doen we daar geen uitspraken over. Maar we vonden het wel belangrijk om dit in het maatschappelijk debat in te brengen. Dit soort dingen doe je niet.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.