Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie vermoedt wapen, schiet ongewapende jongen dood

  •  
26-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
434 keer bekeken
  •  
ANP-Schietincident300_01.jpg
Politie kreeg melding dat er sprake was van een bedreiging door 17-jarige jongen met vuurwapen ... OM gaat beoordelen of de agent volgens de instructies heeft gehandeld
De 17-jarige jongen die zaterdagochtend werd doodgeschoten op station Holland Spoor in Den Haag droeg geen vuurwapen, dat bevestigt het Openbaar Ministerie.
Een agent loste een schot nadat de jongen de instructies van de agent niet zou hebben opgevolgd. De jongen zou na een waarschuwing om de handen omhoog te houden toch hebben gegrepen naar het middel. De jongen overleed later in het ziekenhuis.
Het onderzoek loopt nog en het OM gaat beoordelen of de agent volgens de instructies heeft gehandeld. Ook het forensisch onderzoek is nog in volle gang, waarbij gekeken wordt welke baan de kogel heeft afgelegd. Er werden eerder al diverse getuigen gehoord, net als de drie agenten die bij het incident betrokken waren. Het OM is terughoudend in het vrijgeven van informatie, maar verklaarde eerder:
Zaterdagochtend kreeg de politie de melding dat er sprake was van een bedreiging door de 17-jarige jongen die een vuurwapen bij zich zou hebben. Ter plaatse gaf de politie de jongen instructies waar hij niet aan voldeed. Daarna is er een schot gelost door de politie.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.