160

Politiebond: Boerkadrager niet bekeuringswaardig

Boerkadraagsters zullen worden gedoogd door de meeste agenten ... Voorzitter politiebond doet beroep op agenten: 'Ik ga er vanuit dat mijn collega's hun prioriteiten ergens anders leggen' ...  Minister Opstelten denkt nog steeds dat de politie het boerkaverbod loyaal zal handhaven

De Nederlandse politiebond ziet nog altijd niets in het boerkaverbod. Dat liet Frank Giltay, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van Politie Nederland, vanochtend weten op radio 1. “Er is op dit moment geen probleem en de wet lost dan ook niets op”, aldus Giltay. De politiebond vindt het boerkaverbod symboolpolitiek. De nieuwe wet draagt volgens hen op geen enkele manier bij aan de veiligheid.

Afgelopen vrijdag maakt het kabinet bekend in te stemmen met een verbod op gezichtsbedekkende kleding zoals boerka’s en bivakmutsen. Wie toch bedekt over straat gaan, riskeert een boete van 390 euro. Het eerdere wetsvoorstel waarbij een verbod op de allesverhullende sluier, een wet uitsluitend voor moslima’s, zou gelden, zou in strijd zijn met de vrijheid van godsdienst.

Giltay denkt dat agenten in veel gevallen geen boete zullen uitdelen als een vrouw toch met een boerka over straat gaat.

Ik ga ervan uit dat mijn collega’s de prioriteiten ergens anders leggen”, zei de woordvoerder van de politiebond op Radio 1

Ook zal iemand met een bivakmuts volgens Giltay geen boete krijgen als het -5 graden is. Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaat er nog altijd vanuit dat de politie loyaal blijft aan het boerkaverbod.

Lees de opinie van Adelkrim El-Fassi: Het niqaabverbod, een zorgwekkende ontwikkeling

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (160)