Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politiek en cabaret liggen niet ver uit elkaar

  •  
07-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
denieuwsbv.jpg
Luisteren! Radio-interview over bijstand krijgt mening uit onverwachte hoek ... Cabaretier Freek de Jonge mengt zich in debat tussen SP en VVD
In het radio 1 programma De Nieuws BV waren vrijdag te gast Sadet Karabulut van de SP en Sjoerd Potters van de VVD om te praten over de bijstand. Daar was deze week over gedebatteerd in de Kamer, maar dat debat werd nogal overschaduwd door de nieuwsberichten over Plasterk.
Dat Plasterk-nieuws wordt, voordat het interview met Karabalut en Potters begint, nog even kort en vlijmscherp samengevat in een speciale reportage op het nummer ‘Somebody’s Watching Me’ van Rockwell. Daarna begint het gesprek over de bijstandswet waarin Potters en Karabulut elkaar stevig aanvallen.
En dan krijgt het gesprek opeens een bijdrage uit onverwachte hoek. Cabaretier Freek de Jonge, die ook te gast is, besluit zich in het gesprek te mengen en komt op voor het basisinkomen. Ook Actrice Anousha Nzume zit aan tafel en mengt zich in het gesprek.
Volgende week staat de participatiewet op de rol voor een debat. Je zou willen dat ieder radio-interview zo verfrissend werd gevoerd.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.