46

Politiek selectief verontwaardigd bij homopesten

Homostel uit Limburg dat wordt gepest krijgt geen hulp van de PVV: 'De pesters zijn geen Marokkanen maar autochtonen'

Frans Brekelmans en zijn partner John uit het Limburgse Limbricht worden sinds 2009 ernstig bedreigd door hun achterburen. Ze zijn uitgescholden, met de dood bedreigd en hebben al acht keer aangifte gedaan, maar tot nu toe heeft de gemeenteraad niet ingegrepen. Dat terwijl je zou denken dat de PVV – die partij zegt zich flink in te zetten voor homoseksuelen – meteen voor de mannen in de bres zou springen. Helaas, het homostel wordt niet door Marokkaanse jongetjes, maar door autochtonen gepest en dus is de zaak oninteressant.

De mannen constateren in De Volkskrant dat de politiek homo’s slechts selectief steunt. De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen kreeg eerder veel kritiek van de gemeenteraad omdat hij het stel Hans en Ton onvoldoende zou hebben beschermd, waardoor ze zich genoodzaakt zagen te verhuizen. In Limbricht doet de politie de aangiftes af als incidenten.

De papieren Volkskrant schrijft:

In de gemeentepolitiek in Sittard is de zaak nauwelijks aan de orde geweest. Fractievoorzitter Paul Verjans van de lokale partij GOB zegt alle vertrouwen te hebben in de manier waarop burgemeester Sjraar Cox (PvdA) de zaak aanpakt. VVD-fractievoorzitter Jan-Willem Pieters: ‘Er is homofoob gedrag vertoond, maar het wordt meer gezien als een burenruzie.’

Ook burgemeester Cox noemt de bedreigingen een burenruzie en meent niet te zijn tekort geschoten:

Ik vind dat ik dit stel goed heb beschermd, binnen de mogelijkheden die een burgemeester heeft en de mogelijkheden die mij daarbij bij politie en OM ter beschikking staan.

Brekelmans hekelt de manier waarop met hun is omgegaan en het gebrek aan hulp: “Voor homo’s die worden gepest door autochtonen heeft de PVV minder belangstelling”, verklaart hij in De Volkskrant.

De mannen hebben geprobeerd hun woning te verkopen om te kunnen verhuizen, maar dat is tot op heden niet gelukt. Daarom hebben ze flink geïnvesteerd in beveiligingsmaatregelen.

De Volkskrant (betaalde website): ‘Politiek steunt homo’s selectief’

cc-foto: Mubblegum

Iedereen is welkom: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (46)